Benefietconcert Jistrum

Op 7 december 2019 vindt in Jistrum het benefietconcert van Beate plaats.

Een benefiet, omdat Beate geld inzamelt voor een nieuwe concertharp. Een nieuwe harp is voor Beate noodzakelijk binnen de ambitie die zij heeft om haar spel nog verder te ontwikkelen en door te groeien in haar carrière en missie om mensen te inspireren met haar spel. Beate gaat voor dit concert terug naar haar wortels:

“Jistrum is het dorp waar mijn pake geboren is. Ook al heb ik er zelf niet gewoond, ik draag wel de naam Loonstra, een naam die daar vandaan komt. Het voelt heel bijzonder om mét mijn muziek terug te gaan naar Jistrum. Alsof de tussentijd, die ik grotendeels niet gekend heb, wegvalt en er verbinding ontstaat. Dat is precies waar muziek voor mij over gaat: verbinding tussen mensen, verbinding tussen verschillende kanten van jezelf, gevoelens waar je geen woorden aan kunt geven, en tijden die je niet hebt meegemaakt.”

“Live uitgevoerde muziek is iedere keer weer nieuw. Het bestaat als het ware alleen op het moment van uitvoeren – maar dan viert het haar bestaansrecht ook ten volle. Juist daarom is muziek zo’n goed middel om even ruimte te maken en je bewust te worden van je plek in de wereld en je plek in de tijd. We zijn onderdeel van een groter geheel. Omdat ik bezig ben met een nieuwe harp gaat het concert ook over de toekomst en het geluid dat ik daarin wil laten horen.”

Tijdens het concert worden deze onderwerpen subtiel door het programma verweven.  Bijvoorbeeld door een middeleeuws stuk uit de tijd van de kerkbouw, het verhaal achter de Hessel Loonstrastrjitte in het dorp, en een recente compositie van Ad Wammes die speciaal voor Beate geschreven is. Er klinken verder eigen bewerkingen en originele werken van C.P.E. Bach, M. de Falla, M. Flothuis, D. Manneke en E. Walter-Kühne, en eigen improvisaties.

Het concert vindt plaats in de Sint-Petruskerk in samenwerking met stichting Friezen om Utens. Ontvangst met Glühwein op het kerkpleintje vanaf 19.15u, aanvang 20.00u. Kaarten kosten €30,- per stuk.

Reserveren kan hier.

De gehele opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de nieuwe harp.
De prijs is een “vanaf-prijs”.  Wilt u meer doneren, neem dan contact op met Friezen om Utens of met Beate. Alle donaties zijn van harte welkom; ook als u het concert niet bezoekt.

In juni nam Beate al een kijkje in de Sint-Petruskerk. Hoe dat ging zie en hoor je hier: