MUSIC in the MAKING

KOM LUISTEREN ÉN INSPIREER DE NIEUWE MUZIEK VAN DICHTBIJ

In verband met het corona virus en de daartegen genomen maatregelen door de regering is dit project verplaatst naar de maand juli.

De hele maand juli werkt Beate aan het project MUSIC in the MAKING  in de Mozes en Aäronkerk – Waterlooplein – Amsterdam.  Beate gaat hier een maand lang met haar harp aan de slag om nieuwe muziek te schrijven. Elke dag is de zaal van 12u – 16u toegankelijk voor publiek, zo kan je het gehele maakproces bijwonen.

Improviseren doet Beate al sinds ze jong was, ze volgde er lessen in (klassiek en jazz) en sinds een tijdje neemt ze bij een soloconcert steevast een improvisatie op in haar programma. Toen Beate de mogelijkheid kreeg om artist-in-residence te worden in de Mozes en Aaronkerk wist ze direct: dit is het moment om mijn eigen maakproces centraal te zetten, opengesteld voor anderen. Tijdens een maakproces zonder je je doorgaans af om je te kunnen concentreren en omdat iets nog in wording is, je bent je visie nog aan het vormen. “Ik heb ontdekt dat alleen al het maakproces mensen zoveel schoonheid en kracht kan bieden. Daar wilde ik meer mee doen.”

Beate wil zich niet alleen als speler of als maker opstellen, maar ook als luisteraar en input uit het publiek verzamelen. Wat is jouw verhaal? Hoe inspireert dat de muziek? Wat doet die muziek daarna met jou? Zo onderzoekt Beate hoe muziek voor mensen betekenisvol kan zijn en in de ontmoeting een verbindende rol kan spelen.

Het is Beates bedoeling dat uit dit project zelfstandige composities voortkomen die bruikbaar zijn in concertprogramma’s. Deze composities zullen voor het eerst integraal klinken tijdens het slotconcert op vrijdagavond 31 juli.

Waar: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein, Amsterdam
Wanneer: 1 t/m 31 juli, 12.00u – 16.00u
Slotconcert vrijdagavond 31 juli om 20.00u.
Toegang vrij
Welkom!

Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Sant’Egidio.